20. september 2020 kl. 16

KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST

På grund af Hjørring Kommunes vejledning til begrænsning af Covidsmitte, ser vi os desværre nødsaget til at aflyse koncerten.

AMBROSIUS STUB OG "ALAMENTE"

Kunst og rokoko-pop i en skøn forening

Koncerten "Ambrosius" er en anderledes og levende koncert, der sætter den fynske 1700-tals digter Ambrosius Stubs digte i musik.

En livlig og fascinerende musik der både er klassisk og folkelig i sit udtryk. Et varieret koncertprogram hvor sirlige barokarier går hånd i hånd med iørefaldende dansesatser fra fynske spillemandssamlinger. Koncerten rammes ind af små fortællinger om en digter der var langt forud for sin tid og derfor aldrig rigtigt opnåede anerkendelse i sin levetid.

Musikken til Ambrosius

Musikken som Ambrosius digtede til, var tidens populære melodier som blev spillet og sunget, både af den jævne befolkning og af det mere velstående del af befolkningen. 1700-tallets danske bønder og borgerskab skelnede ikke så skarpt mellem genrerne; den samme melodi kunne sagtens optræde både som en kunstfærdig menuet for cembalo og som spillemandsmusik for violin. Kunst og pop i en skøn forening.

Alamente er et nyt spændende ensemble, der består af tre spilleglade professionelle koncertmusikere, Lene Høst på slagtøj og sang, Liv Vester Larsen på violin og Poul Udbye Pock-Steen på cembalo og div. blæseinstrumenter.

Koncerten foregår i Vrå Valgmenighedskirke søndag den 20.9. klokken 16. Koncerten er gratis, og er støttet af statens coronahjælp til musikere.

FOREDRAG UDSÆTTES

”SLIP LIVET LØS”
v. Preben Kok, forh. sygehuspræst-sognepræst i Engum Kirke, Vejle

Et gammelt visdomsord siger: Hvor der er helhed, er der altid mindst to sandheder, der er sande på samme tid. I de sidste 40 år har vi i mange af livets væsentlige forhold undertrykt (glemt) den ene af de to sandheder for bedre at kunne lade som om, vi har kontrol over livet. Coronakrisen – og en del andet – har sørget for, at der nu er ved at blive ændret ved denne indstilling, så livet kan komme ud af det kontrolgreb, vi har forsøgt at opnå, - og blive sluppet fri igen. Hvordan? I den forbindelse spiller tro og kirke en særlig rolle. Hvilken?

Kom og hør med, når Preben Kok, forfatter til ”Skæld ud på Gud” og ”Slip livet løs”, gør os klogere på forholdet mellem magt og magtesløshed, ansvar og skyld.

Tirsdag 10. november kl. 19.00

SKUMRINGSTIME

Vi mødes i kirken i læselampens skær og lytter til højtlæsning af islandske Audur Ava Ólavsdóttirs vidunderlige bog ’Ar’. Skumringstimen sker i samarbejde med foreningen Norden og er en del af nordisk litteraturuge.